Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Φιλοθέη

Πηγή "Ο πεταλούδας πάει στον παράδεισο" 1988.
Ο Γ. Κιμούλης έξω από το σινεμά.
Πηγή google maps.
Πηγή: Αθηνόραμα.
Πηγή: Αθηνόραμα
Ημερ. λήψης: 28/06/2008
Πηγή: Internet
Πηγή: Bing maps
Πλ. Δροσοπούλου, στο πάρκο. Θερινό.
Λειτουργεί από το 1942 ως σήμερα.
Θέσεις 700. Κυρήχθηκε ως διατηρητέο σινεμά.
Υπεύθυνος Μαν. Παπατσικούρας.

Από in2life.gr 
Οι αναπαυτικές καρέκλες του σκηνοθέτη, η πλούσια βλάστηση που κυριαρχεί όπου και αν στρέψουμε το βλέμμα, ο εξαιρετικός στερεοφωνικός ήχος, και… το θρυλικό hot dog, που φέρνει ως εδώ κόσμο απ’ όλη την Αθήνα, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που αγαπάμε πολύ το Cine Φιλοθέη. Στο μπαρ θα βρείτε, εκτός των άλλων, και κοκτέιλ Μαργαρίτα και αυθεντικά ιταλικά παγωτά, ενώ μια ζακετούλα θα σας χρειαστεί ακόμα και τους πιο ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες –κι αυτό το λέμε για καλό

Από athensattica.gr 
Ο Θερινός κινηματογράφος «Φιλοθέη» είναι ένα απτό δείγμα της καθημερινής κουλτούρας των Αθηναίων κατά τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες. Η σημερινή του όψη είναι ακριβώς ίδια με αυτήν του 1961, τη χρονιά ξεκίνησε τη λειτουργία του μετά από πρωτοβουλία των μελών του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Φιλοθέης στην κεντρική πλατεία Δροσόπουλου.
Ο κινηματογράφος με τη σινεφίλ λίστα προβολών του έγινε γρήγορα γνωστός και αγαπητός σε ολόκληρη την Αθήνα. Τη δεκαετία του 1980 το υπουργείο Πολιτισμού χαρακτήρισε τον κινηματογράφο διατηρητέο και έτσι συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα δροσίζοντας , κάθε καλοκαίρι, τους εραστές της έβδομης τέχνης.

Οι αναπαυτικές καρέκλες του σκηνοθέτη, η πλούσια βλάστηση που κυριαρχεί όπου και αν στρέψουμε το βλέμμα, ο εξαιρετικός στερεοφωνικός ήχος, και… το θρυλικό hot dog, που φέρνει ως εδώ κόσμο απ’ όλη την Αθήνα, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που αγαπάμε πολύ το Cine Φιλοθέη. Στο μπαρ θα βρείτε, εκτός των άλλων, και κοκτέιλ Μαργαρίτα και αυθεντικά ιταλικά παγωτά, ενώ μια ζακετούλα θα σας χρειαστεί ακόμα και τους πιο ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες –κι αυτό το λέμε για καλό.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/delight/goingout/article/279402/ta-20-kalytera-therina-sinema-sthn-athhna.html?apg=3
Πηγή: www.in2life.gr
Αναμνήσεις
Ο Θωμάς από το Χαλάνδρι θυμάται τη ταινία "Γορίλες στην ομίχλη" καλοκαίρι του 1989. Το σινεμά βρίσκεται στη στρογγύλη πλατεία και είναι καταπράσινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου