Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Εύα (Άγ. Αρτέμιος)

Πηγή google maps.
Πηγή εφημερίδα "Τα Νέα" 26/10/1970.
Πηγή: google maps.
Ημερ. λήψης: 11/09/2008

Εμπεδοκλέους 121, (τέρμα), Χειμερινός 
Η νονά της τσόντας στις αρχές δεκαετίας 70. 
Έκλεισε τέλος της δεκαετίας 90. Θέσεις 476. 
Υπόγειο σινεμά. Από το 1995 έπαιζε 
κανονικές ταινίες. Μετά έγινε σούπερ μάρκετ. 
ΕΥΑ πρώην ΠΑΝΘΕΟΝ.

ΕΥΑ, Άγιος Αρτέμιος (Β)
Μεγάλη, ημιυπόγεια αίθουσα που ξεκίνησε στα χρόνια της κρίσης. Γνώρισε όμως μεγάλη επιτυχία ως ένας από τους πιο φημισμένους κινηματογράφους… ταινιών σεξ. Μετονομάστηκε σε Πάνθεον και επιχείρησε να ανέβει στην Α προβολή, χωρίς αποτέλεσμα (Μάνος)

Αναμνήσεις
Ο Κώστας απο τον Αγ. Αρτέμιο μας λέει για την περίφημη Εύα στην ανηφόρα της Εμπεδοκλέους.
Ο συγκεκριμένος κινηματογράφος ήταν ο πρώτος που έκοβε μια κανονική και έβαζε πορνό.Ηταν αρχές 70,
χούντα ακόμα, στην τελευταία παράσταση 10 με 12μμ έβαζε τη τσόντα.Η λέξη τσόντα ήταν το συνθηματικό που φώναζε ο κόσμος για να κόψει το φιλμ. Ηταν πράγματι αστείο να ακους ένα ολόκληρο σινεμά να φωνάζει τη λέξη τσόντα σαν τα γήπεδα! Φυσικά το σινεμά ήταν εντελώς γεμάτο. Το σινεμά ήταν στο τέρμα των λεωφορείων, της ανηφοριάς της Εμπεδοκλέους. Το πολύ αστείο ήταν ότι τα τελευταία λεωφορεία ερχόντουσαν εντελώς γεμάτα ακόμα και με κόσμο από την επαρχία.

1 σχόλιο:

  1. Μορφες ηταν ο μηχανικος προβολης με το ονομα Αχιλλεας , εξ ου και το συνθημα 'Αχιλλεα θα πεινασεις την τσοντα αν δεν αλλαξεις και ο Μπαμπης , που πουλουσε πραγματα απο το μπαρ , παντα καλοντυμενος με παπιγιον και εβγαζε λογους για τι θα κανει οταν παιξει σε τσοντα με παρτενερ την Μπαρμπαρα την ' κολασμενη φυση ' . Επισης σε μια ταινια ειχε ερθει στην πρεμιερα και η Τινα Σπαθη , η απολυτη πορνοσταρ και εγινε χαμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή