Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Θησεύς (Κάτω Πετράλωνα)

Πηγή αεροφωτογραφίας Γ.Υ.Σ. 1969.
Πηγή: εφημερίδα "Τα Νέα"
30/08/1968
Πηγή: Intenet, καταδεφασμένο.
Πηγή: Bing maps
Κειριαδών 44, Χειμερινός & Θερινός.
Λειτούργησε από το 1938 - 1984. Θέσεις 800 
με εξώστη. Το θερινό βρισκόταν στη ταράτσα. 
Γκρεμίστηκε το 2007.

ΘΗΣΕΥΣ, Πετράλωνα (Β)
Προπολεμικός κινηματογράφος, με τη λιτή αλλά επιβλητική αρχιτεκτονική της εποχής του, διέθετε εξώστη και θερινό στην ταράτσα. Στη δύση του λειτούργησε με ταινίες σεξ. Κατεδαφίστηκε. (Μάνος)

Σχόλιο από anarchogatoulis.blogspot
«Στον “Θησέα” στα Πετράλωνα με 6 δραχμές το εισιτήριο ακούγαμε τον Στέλιο Καζαντζίδη με τη Μαρινέλλα και τον Σπύρο Ζαγοραίο. Το εισιτήριο ήταν πιο ακριβό από αυτό για την ταινία, αλλά άξιζε», αναφέρει ο κύριος Σωτηρόπουλος. Ακόμα και όσοι δεν παρευρέθηκαν σε κάποιο από τα γλέντια στα θερινά σινεμά, έχουν συνδέσει τις βραδιές τους με τραγούδια της εποχής. Από Σοφία Βέμπο και Φώτη Πολυμέρη έως Στέλιο Καζαντζίδη, Βούλα Πάλλα και Μανώλη Αγγελόπουλο, που απέδιδαν τραγούδια του ινδικού κινηματογράφου ο οποίος ήταν στις δόξες του τις δεκαετίες του ’50 και του ’60. «Σε διάφορες στιγμές του έργου, όταν το δράμα ή η χαρά κορυφωνόταν, οι ήρωες τραγουδούσαν εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τα συναισθήματά τους», αναφέρει η Αναστασία Παπαναστασίου, κάτοικος του Ταύρου.

3 σχόλια:

  1. Προβάλεται η τσινία το ταξίδι με την Αλίκη οι θεατές παρακολουθούν δακρύβρεχτοι σχεδόν με αναφυλητά ξαφνικά μές την ησυχία και το βουβό κλα ακούηεται η φωνή του Κώστα Ισαικ.... να λέει σε φίλο του δυνατά ρε τι έγινε βγήκε ο πατέρα σου απ την φυλακή και αμέσως η απσντηση, ναι ρε και έφερε χαιρετίσματα από τον δικό σου. Αφού ο κινηματογράφος στάθηκε και δεν ρπεσε από τα γέλια τα τραντάχτά τότε δεν θα έπεφτε ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα.. Ψάχνω εδώ και καιρό φωτογραφίες για τον κινηματογράφο Θηαία στα Κάτω Πετράλωνα. Αυτές τις 5 τις έχω. Γνωρίζεται αν υπάρχει κάποια σελίδα που μπορώ να βρω το οτιδήποτε σχετικό ??? Ευχαριστώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή